FLAGCOUNTER

Monday, June 25, 2012


Grapjas registreert wwwbing.com en redirect site naar Google

We kregen de tip dat een grapjas - naar eigen zeggen een die-hard fan van Google - de domeinnaam wwwbing.com heeft vastgelegd en de site redirect naar Google. Mensen die per ongeluk wwwbing.com intoetsen in plaats vanwww.bing.com komen dus terecht bij Google. Het is de vraag of Microsoft hier blij mee is.
Wij schatten in dat daarmee dagelijks enkele honderden mensen die Bing willen gebruiken terecht komen op Google. De kans is groot dat Microsoft, eigenaar van Bing.com, de domeinaam wwwbing.com simpel in eigendom kan krijgen indien het een zaak aanspant bij de World Intellectual Properties Organisation (WIPO).
Het gaat dus om deze domeinnaam. Opvallend is dat de site niet doorlinkt naar google.com, maar naar google.nl. Dat wekt de indruk dat het om een grap van een Nederlander gaat. Toch is dat niet zo. We stelden vast dat ene Patrick McAuliffe eigenaar is van de domeinnaam. Hij woont in Ierland. Hij legde de domeinnaam al in maart 2009 vast. De reden dat de site doorlinkt naar google.nl heeft te maken met het feit dat Google Nederlanders meestal automatisch redirect naar de .NL extentie.
De domeinnaam wwwgoogle.com is in handen van Google en linkt door naar de zoekmachine. De naam wwwfacebook.com is niet in de lucht.
Het lijkt erop dat Microsoft niet echt geinteresseerd is in gekaapte namen, want wwwlive.com is ook in handen van een domeinkaper die de site heeft volgezet met reclamelinks.

Volg hyped.nl via:

No comments:

Post a Comment